English Quiz for SBI Clerk /SBI PO|20th May 2019

English Quiz for SBI Clerk /SBI PO 

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Directions (1-10): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are BOLDENED in it. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and chose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer.

Q1. The exact cost of World War II in human lives is unknown, but casualties may have totalled over 60 million service personnal and civilians killed.

(a) Personnal

(b) Totalled

(c) Casualties

(d) Exact

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Q2. With the Japanese advant towards India, the pressure was mounting on Great Britain from China, the US and the UK to solve the issue of the future status of India before the end of the war.

(a) future

(b) mounting

(c) pressure

(d) advant

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.2.(d)

Q3. The right to move the Supreme Court under Article 32 for voilation of Fundamental Rights, must be based on a pleading that the petitioners’ personal rights to worship have been violated.

(a) Petitioners

(b) Voilation

(c) Worship

(d) Pleading

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Q4. Global growth has plateaued at 3.7 per cent and there are clouds on the horizone as the growth has proved to be less balanced than hoped.

(a) hoped

(b) plateaued

(c) horizone

(d) proved

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.4.(c)

Q5. Experts from the Department of Agriculture and Fisheries and Sea World Gold Coast worked for almost two hours on Tuseday morning untangling a humpback whale calf from a fishing net.

(a) Experts

(b) Fisheries

(c) Tuseday

(d) Untangling

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.5.(c)

Q6. Someone walking on the beach had spoted the whale early Monday and alerted authorities.

(a) alerted

(b) spoted

(c) beach

(d) walking

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Q7. India’s personal financial wealth, currently estimated to be about $3 trillion, is expected to grow to $5 trillion by 2022 making India the 11th wealtheist nation, according to a report.

(a) wealtheist

(b) trillion

(c) estimated

(d) financial

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.7.(a)

Q8. The residents of North America hold over 40% of global personal wealth, followed by those living in Western Europe, who hold arround 22% of it.

(a) residents

(b) followed

(c) living

(d) arround

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.8.(d)

Q9. What is breiwing in their lab is a breakthrough technology not just for India, but the world.

(a) breakthrough

(b) technology

(c) breiwing

(d) their

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.9.(c)

Q10. The European Union is all set to ban single-use plastics as the world is looking for sustainable alternatives to our plastic-obssessed packaging industry.

(a) single

(b) obssessed

(c) sustainable

(d) alternatives

(e) All Correct

Answer & Explanation
Ans.10.(b)

For More English quizzes click here 

Online Mock Test Available on App as well as Web:

Ambitious baba app on play store

You can also Read this:

SBI PO 2019 Preparation Kit PDF

I challenge you will get Best Content in Our PDFs with Detail solutions and Latest Pattern

Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered

Get PDF here

Caselet Data Interpretation 200 Questions

Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1)

Get PDF here

ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2019 E-book

Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English)

Get PDF here

High Level DATA INTERPRETATION Practice E-BOOK

Get PDF here

Leave a Reply