English Quiz for SBI PO MAINS | 9th January English Quiz

English Quiz for SBI PO MAINS

Improve your English with English quiz. English Quiz to help you improve your score for exams like Bank, SSC, Railway, UPSC, UPSSSC, CDS, UPTET, KVS, DSSSB and other Government exams.

Q1.Insurance companies’ ability to pay the claims of policyholders is termed as _______

(a) Solvency

(b) Schedule

(c) Retrospective Rating

(d) credit life

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Q2.________ is an insurance to cover problems associated with travelling, generally including trip cancellation due to illness, lost luggage and other incidents.

(a) Nursing Home Insurance

(b) Kidnap/Ransom Insurance

(c) Inland Marine Insurance

(d) Travel Insurance

Answer & Explanation
Ans.2.(d)

Q3.A form of annuity contract that gives purchasers the freedom to choose among certain optional features in their contract is known as ______

(a) Salvage

(b) Schedule

(c) Retrospective Rating

(d) Unbundled Contracts

Answer & Explanation
Ans.3.(d)

Q4.Risks for which it is difficult for someone to get insurance is called ______

(a) Partial Risk

(b) Uninsurable Risk

(c) Covariant Risk

(d) Pure Risk

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Q5.Portion of an auto insurance policy that protects a policyholder from uninsured and hit-and-run drivers is known as _______

(a) Nursing Home Insurance

(b) Kidnap/Ransom Insurance

(c) Inland Marine Insurance

(d) Uninsured Motorist Coverage

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Q6.A policy that combines protection against premature death with a savings account that can be invested in stocks, bonds, and money market mutual funds at the policyholder’s discretion is called _______

(a) Variable Life Insurance

(b) Kidnap/Ransom Insurance

(c) Inland Marine Insurance

(d) Uninsured Motorist Coverage

Answer & Explanation
Ans.6.(a)

Q7._______ is a policy contract that for some reason specified in the policy becomes free of all legal effect.

(a) Salvage

(b) Schedule

(c) Retrospective Rating

(d) Void

Answer & Explanation
Ans.7.(d)

Q8.Which of the following insurance compensates for the cost of repairing or replacing defective products past the normal warranty period provided by manufacturers?

(a) Warranty Insurance

(b) Kidnap/Ransom Insurance

(c) Inland Marine Insurance

(d) Uninsured Motorist Coverage

Answer & Explanation
Ans.8.(a)

Q9.Which of the following is the first life insurance company in India?

(a) United India Insurance

(b) Oriental Insurance

(c) LIC

(d) New India Assurance

Answer & Explanation
Ans.9.(b)

Q10.National Insurance Academy located in ________

(a) Chennai

(b) Calcutta

(c) Pune

(d) Hyderabad

Answer & Explanation
Ans.10.(c)

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply