RRB PO Reasoning Ability Quiz – 28

RRB PO Prelims Reasoning Ability Quiz

Reasoning Ability plays a very crucial role in every competitive examination. With consistent practice, candidates can ace this section in examination. In this article, we bring to you RRB PO Reasoning Ability Quiz to boost your preparation. This RRB PO Reasoning Ability Quiz contains various types of questions ranging from easy to difficult level. This RRB PO Reasoning Ability Quiz is absolutely FREE. Candidates will be provided with a detailed explanation of each question in this RRB PO Reasoning Ability Quiz. Question given in this RRB PO Reasoning Ability Quiz are based on the latest or updated exam pattern. In order to be able to answer questions quickly and efficiently in upcoming exams, aspirants must practice this RRB PO Reasoning Ability Quiz.

Directions (1–5): Study the following information carefully to answer the given questions below.
Eight persons P, Q, R, S, T, U, V, W have their accounts in different banks viz. Axis bank, Bank of India, Canara bank, HDFC, ICICI, PNB, SBI, UCO bank. T has account in PNB. Q has account either in ICICI or in Canara bank. W does not have account in Bank of India and Axis bank. P has account in SBI. V neither have account in Bank of India nor in Axis bank. Neither R nor S have account in Bank of India. S does not have account in Axis Bank. V and W does not have account in HDFC bank. Neither V nor W have account in ICICI bank. V does not have account in UCO bank.

1. Who among the following have account in Canara bank?
(a) S
(b) W
(c) P
(d) V
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

2. S have account in which bank?
(a) SBI
(b) HDFC bank
(c) PNB
(d) UCO bank
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. b

3. Who among the following have account in Axis bank?
(a) S
(b) W
(c) P
(d) R
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

4. U have account in which bank?
(a) SBI
(b) HDFC bank
(c) Bank of India
(d) UCO bank
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. c

5. Which of the following combination is true?
(a) ICICI bank-P
(b) HDFC bank-V
(c) PNB-R
(d) UCO bank-W
(e)Bank of India-S

Answer & Explanation
Ans. d

Directions (6–10): Study the following information carefully to answer the given questions below.
Eight people P, Q, R, S, W, X, Y and Z are sitting in a straight line. Some of them are facing north while some of them are facing south, but not necessarily in the same order.
Only one person sits be¬tween X and Q. Y does not sit at any of the extremes ends of the line. Only two people sit to the right of P. Q sits third to the left of P. Both the immediate neighbors of Q face the same direc¬tion to each other. X sits to the immediate right of W. Only one person sits be¬tween W and Z. R sits third to the left of X. Q faces the opposite direction as P. P faces north. Both Y and R face the opposite di¬rection of Z. S faces the same direction as W.
6. Four of the following five are alike in a certain way, and so form a group. Which of the following does not belong to the group?
(a) W, X
(b) Z, Y
(c) Q, P
(d) Q, Y
(e) S, R

Answer & Explanation
Ans. d

7. What is the position of X with respect to Z?
(a) Second to the left
(b) Third to the right
(c) Third to the left
(d) Fifth to the right
(e) Second to the right

Answer & Explanation
Ans. b

8. Who amongst the following sits exactly between Z and W?
(a) Q
(b) Y
(c) X
(d) W
(e) R

Answer & Explanation
Ans. a

9. How many persons in the given arrangement are facing North?
(a) More than four
(b) Four
(c) One
(d) Three
(e) Two

Answer & Explanation
Ans. b

10. Who is sitting 2nd to the right of Q?
(a) Z
(b) S
(c) X
(d) W
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. b

Bank-and-Insurance-Mahacombo

Click to Buy Bank MahaCombo Package

Download Online Mock Test Mobile APP

Click here to buy RRB PO Prelims Test Series 

Recommended PDF’s for:

Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Reasoning Topic-Wise PDF Get PDF Here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here
3

Leave a Reply