SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz – 11

SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz 2022

Aspirants have a strong possibility of scoring well in the Reasoning Ability section if they practice quality questions on a regular basis. This section takes the least amount of time if the practice is done every day in a dedicated manner. In this article, we have come up with the SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz to help you prepare better. Candidates will be provided with a detailed solution for each question in this SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz. This SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz includes a variety of questions ranging in difficulty from easy to tough. This SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz is totally FREE. This SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz has important Reasoning Ability Questions and Answers that will help you improve your exam score. Aspirants must practice this SBI PO Pre Reasoning Ability Quiz in order to be able to answer questions quickly and efficiently in upcoming exams.

Direction (1-5): Study the following information carefully and answer the given questions.
There are 5 shops namely A, B, C, D and E having different number of customers. These shops are located on different numbered streets 1st,2nd,3rd,4th, and 5th but not necessarily in the same order. Also, these shops are owned by different persons namely Ron, Monty, Drax, Mike, Antony but not necessarily in the same order.
Mike’s shop has more customers than Monty’s shop. Neither A nor E is located on 2nd and 1st street. Shop B has more customers than shops E and C. Shop on 5th street has 3rd highest number of customers. Neither Antony nor Mike owns shop C. 2nd street shop is owned by Ron. D is at 5th street. Shop C, which is not owned by Monty, has the least number of customers. Shop on 4th street is owned by Antony. 2nd street shop has less customers than the shop owned by Antony but more than the shop owned by Mike.

1. Who among the following has shop on 3rd street?
(a) E
(b) B
(c) D
(d) A
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. a

2. Who among the following is the owner of shop C?
(a) Antony
(b) Drax
(c) Mike
(d) Ron
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. b

3. Which of the following combinations is correct?
(a) Antony-B-2nd
(b) Ron-1st -C
(c) A -4th- Antony
(d) E- 3rd – Mike
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. c

4. Which of the following represents the correct sequence of shops based on the number of customers?
(a) B>D>C>A>E
(b) A>B>E>D>C
(c) C>D>E>A>B
(d) A>B>D>E>C
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

5. Which among the following is correct regarding shop D?
(a) it is on street 1st
(b) it is owned by Monty
(c) it has more number of customers than A
(d) all of the above are correct
(e) none of the above is correct

Answer & Explanation
Ans. e

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a certain code language
‘grabbling and target’ is written as ‘yo vo na’,
‘team is higher’ is written as ‘sa ra ta’,
‘target is bad’ is written as ‘la vo sa’, and
‘victory are grabbling’ is written as ‘yo ha ja’.

6. What is the code for ‘grabbling’?
(a) ja
(b) ha
(c) yo
(d) na
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. c

7. ‘victory are team’ can be written as
(a) ja ha ta
(b) ta ra ha
(c) ha ja ra
(d) Either a or c
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. d

8. What is the code for ‘victory’?
(a) ja
(b) yo
(c) la
(d) ha
(e) Can’t be determined

Answer & Explanation
Ans. e

9. What does ‘la’ stand for?
(a) is
(b) bad
(c) and
(d) are
(e) None of these

Answer & Explanation
Ans. b

10. What is the code for ‘is’?
(a) ja
(b) yo
(c) sa
(d) ha
(e)None of these

Answer & Explanation
Ans. c

Recommended PDF’s for:

Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
3

Leave a Reply