English Quiz based on Close Test for Banks and SSC exam

English Quiz based on Close Test for Banks and SSC Exam

Close test Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Close test becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Close test. We provide Close test for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Close test is designed from beginner to advance level. Close test involves all the types of Close test for prelims and mains level. Our Close test quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Close test will increase their overall score. Close test is a must have tool to the marks.

Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

It is a pity that we do not have good books on insurance written by Indian authors (1) to the steady growth of literature on the subject in other countries especially, the U.S.A. whose insurance laws and (2) are very much similar to those of our country. And students studying in our colleges and the millions of insurance employees appearing for various insurance examinations have to depend (3) on books written by foreign authors. As these books mainly deal with the problems of insurance industry of foreign countries, the (4) of the insurance scene in India and the various legal (5) and insurance procedures remains very weak. To (6) the insurance employees and the college students who have opted for (7) courses in insurance with different aspects of theory and practice of insurance we should have good and (8) textbooks. The book under review written by V.M.R. Nair himself an experienced and (9) expert on insurance law based on leading Indian cases will be found very useful by students of insurance sector as a (10) guide to the principles of insurance.

Q1.

(a) paving

(b) corresponding

(c) following

(d) emphasize

(e) correcting

Answer & Explanation
Ans.1.(b)

Exp.

Q2.

(a)process

(b) product

(c) notes

(d) currency

(e) procedures

Answer & Explanation
Ans. 2.(e)

Exp.

Q3. (a) slightly

(b) upon

(c) still

(d) at

(e) until

Answer & Explanation
Ans. 3.(c)

Exp.

Q4. (a)prove

(b) search

(c) application

(d) understanding

(e) acknowledge

Answer & Explanation
Ans.4. (c)

Exp.

Q5. (a) law

(b) aspects

(c) experts

(d) books

(e) loop

Answer & Explanation
Ans. 5.(b)

Exp.

Q6. (a) equip

(b) arm

(c) decorate

(d) promote

(e) load

Answer & Explanation
Ans. 6.(a)

Exp.

Q7. (a) optional

(b) expensive

(c) tough

(d) deep

(e) specialized

Answer & Explanation
Ans. 7.(e)

Exp.

Q8. (a) authentic

(b) voluminous

(c) many

(d) prompt

(e) shining

Answer & Explanation
Ans. 8.(a)

Exp.

Q9. (a) consulting

(b) qualified

(c) rich

(d) merchant

(e) tired

Answer & Explanation
Ans. 9.(b)

Exp.

 

Q10. (a) learned

(b) powerful

(c) ready

(d) comprehensive

(e) prescribed

Answer & Explanation
Ans.10. (d)

Exp.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

 

 

Leave a Reply