English Quiz based on Close Test for Banks and SSC exam

English Quiz based on Close Test for Banks and SSC Exam

Close test Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Close test becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Close test. We provide Close test for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Close test is designed from beginner to advance level. Close test involves all the types of Close test for prelims and mains level. Our Close test quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Close test will increase their overall score. Close test is a must have tool to the marks.

Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

The World Diabetes Congress has determined that India has the largest number of diabetics in the world. Apart from the loss of productivity, the (1) burden is alarming-$2.8 billion annually. Sedentary jobs, (2) of electronic entertainment, changing diet patterns and (3) dependence on automobiles have driven the activity (4) of Indians’ lives especially in cities.

The (5) is, therefore, to make people physically (6) and requires interventions which impact a large (7) of the population. Admittedly physical activity is a (8) of choice and is strongly driven by (9) preferences. But policymaking needs to shift to (10) moderate levels of physical activity in the daily lives of people. One way to accomplish this is to create walkable communities that give residents a variety of destinations within walking distance.

Q1.

(a) economic

(b) finance

(c) subsidy

(d) physical

(e) health

Answer & Explanation
Ans.1.(a)

Exp. ’economic’ fits the blank appropriately.

 

Q2.

(a) broadcast

(b) spread

(c) subsidy

(d) physical

(e) health

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

Exp. ‘spread’ fits the blank appropriately.

 

Q3.

(a) totally

(b) entirely

(c) grown

(d) mutual

(e) increasing

Answer & Explanation
Ans.3.(e)

Exp. increasing’ fits the blank appropriately.

 

Q4.

(a) most

(b) out

(c) from

(d) through

(e) outside

Answer & Explanation
Ans.4.(b)

Exp. ‘out’ fits the blank appropriately.

 

Q5.

(a) ultimatum

(b) hazard

(c) sensitivity

(d) challenge

(e) dispute

Answer & Explanation
Ans.5.(d)

Exp. ‘challenge’ fits he blank appropriately.

 

Q6.

(a) equip

(b) built

(c) active

(d) trained

(e) qualified

Answer & Explanation
Ans.6.(c)

Exp. ‘active’ fits the blank appropriately.

 

Q7.

(a) section

(b) scale

(c) degree

(d) percent

(e) piece

Answer & Explanation
Ans.7.(a)

Exp. ‘section’ fits the blank appropriately.

 

Q8.

(a) want

(b) matter

(c) scarcity

(d) right

(e) lack

Answer & Explanation
Ans.8.(b)

Exp. ‘matter’ fits the blank appropriately.

 

Q9.

(a) showing

(b) given

(c) special

(d) personal

(e) individually

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp. ‘personal’ fits the blank appropriately.

 

Q10.

(a) pursuit

(b) indulge

(c) introduce

(d) insist

(e) attract

Answer & Explanation
Ans.10.(c)

Exp. ‘introduce’ fits the blank appropriately.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

 

 

Leave a Reply