English Quiz based on Close Test for Banks and SSC exam

English Quiz based on Close Test for Banks and SSC Exam

Close test Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Close test becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Close test. We provide Close test for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Close test is designed from beginner to advance level. Close test involves all the types of Close test for prelims and mains level. Our Close test quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Close test will increase their overall score. Close test is a must have tool to the marks.

Directions (1-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Asia Pacific Economic Cooperation (Apec) is a 21-member grouping of economically important Pacific Rim countries that is in its 26th year of operations. Its overall (1) is to liberalise economic activity internally and across borders, (2) informal — meaning, no formal agreements-engagement at various levels, (3) the summit. The next summit of the grouping is (4) for November this year at Manila. While China had invited India to the Apec meet in Beijing last year, the government (5) to skip the event. That (6) not so much India’s lack of interest in joining Apec as lack of preparedness to attend the meet in a meaningful fashion. India must be better prepared and actively seek membership.

There are multiple reasons for (7) Apec’s geographical limits. For India, it is a (8) of being a part of the free trade area of the Asia Pacific that Apec (9) and the powerful Trans-Pacific Partnership (TPP) that the US has been pursuing aggressively, (10) being a lever for pushing domestic reform.

 

Q1. (a) catchword

(b) fuss

(c) ruckus

(d) intent

(e) maxim

Answer & Explanation
Ans.1. (d)

 

  1. (a) without

(b) through

(c) in

(d) means

(e) over

Answer & Explanation
Ans.2. (b)

 

Q3. (a) for

(b) together with

(c) comprising

(d) beside

(e) including

Answer & Explanation
Ans.3. (e)

 

Q4. (a) slated

(b) reserved

(c) locked

(d) decided

(e) fixed

Answer & Explanation
Ans.4. (a)

 

Q5. (a) give up

(b) selected

(c) chose

(d) neglected

(e) elected

Answer & Explanation
Ans.5. (c)

 

Q6. (a) returned

(b) resonated

(c) replied

(d) reflected

(e) took

Answer & Explanation
Ans.6. (d)

 

Q7. (a) bridging

(b) stretching

(c) inflating

(d) drawing

(e) pulling out

Answer & Explanation
Ans.7. (b)

 

Q8. (a) end

(b) route

(c) step

(d) process

(e) means

Answer & Explanation
Ans.8. (e)

 

Q9. (a) pursues

(b) runs away

(c) oppresses

(d) stalks

(e) persists

Answer & Explanation
Ans.9. (a)

 

Q10. (a) likewise

(b) else

(c) besides

(d) secondly

(e) further

 

Answer & Explanation
Ans.10. (c)

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

2021 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

Leave a Reply