English Quiz based on Close Test for Banks and SSC exam

English Quiz based on Close Test for Banks and SSC Exam

Close test Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Close test becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Close test. We provide Close test for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Close test is designed from beginner to advance level. Close test involves all the types of Close test for prelims and mains level. Our Close test quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Close test will increase their overall score. Close test is a must have tool to the marks.

Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words / phrases are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word / phrase in each case.

 

…….(1)……. over the world, rights related to information technology are already legally recognised and daily being violated, ……(2)……. in the name of economic advancement, political stability or for personal greed and interests.

Violations of these rights have …….(3)……. new problems in human social system, such as the digital divide, cybercrime, digital security and privacy concerns, all of which have …….(4)……. people’s lives either directly or indirectly.

It is important that countries come up with the guidelines for action to………(5)…….. the incidence of malicious attacks on the confidentiality, integrity and availability of electronic data and systems, computer related crimes, content-related offences and violations of intellectual property rights. ………(6)……… , threats to critical infrastructure and national interests arising from the use of the internet for criminal and terrorist activities are of growing ……..(7)…….. The harm incurred to businesses, governments and individuals in those countries in which the internet is used …….(8)……. is gaining in ………(9)…….. and importance, while on other countries, cybercrime threatens the application of information and communication technology for government services, healthcare, trade and banking.

As users start losing ……..(10)……. in online transactions and business, the opportunity costs may become substantial.

 

Q1. (a) Entire

(b) Lot

(c) Great

(d) All

(e) Much

Answer & Explanation
Ans. 1.(d)

Exp.

Q2. (a) scarcely

(b) whether

(c) and

(d) for

(e) hardly

Answer & Explanation
Ans. 2.(b),

Exp.whether ……. Or …….

 

Q3. (a) created

(b) bent

(c) pressured

(d) risen

(e) stopped

Answer & Explanation
Ans.3. (a)

Exp.

 

Q4. (a) distanced

(b) affected

(c) exaggerated

(d) advanced

(e) cropped

Answer & Explanation
Ans.4. (b)

Exp.

 

Q5. (a) engage

(b) conflict

(c) war

(d) combat

(e) struggle

Answer & Explanation
Ans.5. (d)

Exp.

 

Q6. (a) But

(b) More

(c) Addition

(d) Beside

(e) Further

Answer & Explanation
Ans.6. (e)

Exp.

 

Q7. (a) concern

(b) nature

(c) pattern

(d) important

(e) matter

Answer & Explanation
Ans.7. (a)

Exp.

 

Q8. (a) really

(b) figuratively

(c) widely

(d) never

(e) tandem

Answer & Explanation
Ans.8. (c)

Exp.

 

Q9. (a) fear

(b) days

(c) positivity

(d) width

(e) scope

Answer & Explanation
Ans. 9.(e)

Exp.

 

Q10. (a) tracks

(b) measure

(c) confidence

(d) mind

(e) grip

Answer & Explanation
Ans. 10.(c)

Exp.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

2021 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

Leave a Reply