English Quiz based on Close Test for Banks and SSC exam

English Quiz based on Close Test for Banks and SSC Exam

Close test Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Close test becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Close test. We provide Close test for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Close test is designed from beginner to advance level. Close test involves all the types of Close test for prelims and mains level. Our Close test quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Close test will increase their overall score. Close test is a must have tool to the marks.

Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

 

The large number of natural disasters within a few days in late September has led to two assumptions. First we are experiencing more natural calamities today …(1)… ever before and second, the distribution of disasters …(2)… unequal. A UN report studying natural disasters …(3)… 1975 and 2007 found that not only is the …(4)… of catastrophes increasing because of climate change and environmental …(5)… but also that the brunt of tragedies is borne …(6)… poor countries least equipped to deal with such …(7)… It is true that some countries are disaster prone but some …(8)… Japan, for example have managed to overcome their geographical disadvantage.…(9)… to UN estimates, equivalent populations in the Philippines and Japan …(10)… the same number of cyclones each year but 17 times more people perish in the Philippines than in Japan. In some ways natural disasters give developed economies an excuse for technological improvement while in poorer ones it, feeds a vicious cycle, since they are constantly struggling to recover from natural calamities they cannot afford the disaster prevention measures needed.

Q1. (a) as

(b) than

(c) not

(d) of

(e) since

Answer & Explanation
Ans.1.(b)

Exp.

Q2. (a) being

(b) are

(c) often

(d) is

(e) seem

Answer & Explanation
Ans.2.(d)

Exp.

Q3. (a) after

(b) prior

(c) between

(d) separating

(e) affecting

Answer & Explanation
Ans.3.(c)

Exp.

Q4. (a) response

(b) chances

(c) occurring

(d) damage

(e) frequency

Answer & Explanation
Ans.4.(e)

Exp.

Q5. (a) degradation

(b) protection

(c) detriment

(d) audit

(e) summit

Answer & Explanation
Ans.5.(a)

Exp.

Q6.  (a) of

(b) by

(c) with

(d) for

(e) on

Answer & Explanation
Ans.6.(b)

Exp.

Q7. (a) calm

(b) misbelieves

(c) misfortunes

(d) faith

(e) mistake

Answer & Explanation
Ans.7.(c)

Exp.

Q8. (a) inspite

(b) even

(c) since

(d) how

(e) like

Answer & Explanation
Ans.8.(e)

Exp.

Q9. (a) thanks

(b) comparing

(c) similar

(d) according

(e) linked

Answer & Explanation
Ans.9.(d)

Exp.

Q10. (a) endure

(b) incite

(c) enjoys

(d) trigger

(e) encounters

Answer & Explanation
Ans.10.(a)

Exp.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

 

2021 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

Leave a Reply