English Quiz based on double filler for Banks and SSC exam

English Quiz based on double filler for Banks and SSC Exam

Double Filler Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Filler Quiz becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Filler Quiz. We provide Filler Quiz for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Filler Quiz is designed from beginner to advance level. Filler Quiz involves all the types of Filler Quiz for prelims and mains level. Our Filler Quiz quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Filler Quiz will increase their overall score. Filler Quiz is a must have tool to the marks.

Directions (1-5): Each questions below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

 

Q1. e-Commerce has provided the best platform for boosting the growth of small industries and with the right ______________ by Make in India, it could _______________ the development of small and medium enterprises.

(a) approach, hold

(b) energy, keep

(c) incentive, do

(d) direction, mould

(e) impetus, transform

Answer & Explanation
Ans.1.(e),  

Exp.‘impetus, transform’ is the correct use.

Impetus– something that makes a process or activity happen or happen more quickly.

Transform- make a marked change in the form, nature, or appearance of.

 

Q2. Risk capital investments in India in the first half of this year have _____________ the money inflow in all of 2014, _____________ the stage for another record funding year.

(a) surpassed, setting

(b) exceeded, made

(c) excelled, performed

(d) failed, erected

(e) lost, created

Answer & Explanation
Ans.2.(a),‘

Exp.surpassed, setting’ is the correct use.

Surpassed- to exceed.

 

Q3. Journalists ______________ with the Press Information Bureau (PIB), a status that allows them easy ______________ to many government offices, will need to get their police verification done every year.

(a) certified, course

(b) accredited, access

(c) authorised, entrance

(d) licensed, door

(e) recognised, approach

Answer & Explanation
Ans.3.(b),

Exp.‘accredited, access’ is the correct use.

Accredited- give credit to (someone) for something.

Access- the means or opportunity to approach or enter a place.

Q4. Delhi Police have _____________ concerns ___________ the security aspect.

(a) lifted, on

(b) built, against

(c) raised, over

(d) elevated, about

(e) reduced, for

Answer & Explanation
Ans.4.(c),

Exp.‘raised, over’ is the correct use.

 

Q5. The government of Gujarat is ________________ on _____________ chapters on the founder of the Reliance group, Dhirubhai Ambani, in its school textbooks.

(a) anxious, offering

(b) ardent, preceding

(c) intense, recommending

(d) keen, introducing

(e) apathetic, proposing

Answer & Explanation
Ans.5.(d),  

Exp.‘keen, introducing’ is the correct use.

Keen– very interested

 

Directions (6-10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Q6. Few professions can _________ the sheer variety and constant _________ of being a doctor.

(a) like, struggle

(b) share, enthusiast

(c) match, challenge

(d) draw, workload

(e) justify, exception

Answer & Explanation
Ans.6. (c);

Exp.‘match, challenge’ is the correct use.

Match– a person or thing that is equal to another in quality or strength.

Challenge- a call to someone to participate in a competitive situation or fight to decide who is superior in terms of ability or strength.

Q7. Many teachers _________ the lack of professional freedom as the _________ for leaving the job.

(a) cited, reason

(b) explained, force

(c) claimed. understanding

(d) argued, culprit

(e) believe, ground

Answer & Explanation
Ans.7. (a);

Exp.‘cited, reason’ is the correct use.

Cited– refer to (a passage, book, or author) as evidence for.

Reason– a cause, explanation, or justification for an action or event.

Q8. A public servant who is guilty will not _________ punishment and no _________ person will be punished.

(a) be, sincere

(b) flee, guilty

(c) defend, common

(d) avoid, uninformed

(e) escape, innocent

Answer & Explanation
Ans.8. (e);

Exp.‘escape, innocent’ is the correct use.

Escape– to break free, to get out of a situation you don’t want to be in.

Innocent– not guilty of a crime or offence.

Q9. The Reserve Bank of India will be _____________ up an information technology subsidiary to _______________ to regulation and supervision.

(a) setting, improve

(b) making, advance

(c) giving, amend

(d) taking, boost

(e) filling, better

Answer & Explanation
Ans.9. (a);

Exp.‘setting, improve’ is the correct use.

Setting– the place where something is positioned or where an event takes place.

Improve– make or become better.

Q10. Unpredictable _________ of the child could not lead the consultants to any ________________.

(a) performance, setting

(b) belief, judgment

(c) operation, purpose

(d) behaviour, conclusion

(e) react, decision

Answer & Explanation
Ans.10. (d);

Exp.‘behaviour, conclusion’ is the correct use.

Behavior– the way in which one acts or conducts oneself, especially towards others.

Conclusion– the end or finish of an event, process, or text.

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

 

Leave a Reply