English Quiz based on double filler for Banks and SSC exam

English Quiz based on double filler for Banks and SSC Exam

Double Filler Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Filler Quiz becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Filler Quiz. We provide Filler Quiz for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Filler Quiz is designed from beginner to advance level. Filler Quiz involves all the types of Filler Quiz for prelims and mains level. Our Filler Quiz quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Filler Quiz will increase their overall score. Filler Quiz is a must have tool to the marks.

Directions (1-5): In each of these questions, there are two blanks indicating that something has been omitted. There are five alternatives given. Choose the one that best fits the meaning of the sentence or sentences as a whole.

 

Q1. Liberalisation has removed all the legal ___________ and ___________ flood-gates to multinational companies.

(a) hurdles, awarded

(b) barriers, opened

(c) obstacles, guarded

(d) manipulation, closed

(e) battles, threw

Answer & Explanation
Ans.1. (b)

Exp.Barriers means a fence or other obstacle that prevents movement or access.

 

Q2. The ___________ on some of the towns has created ___________ among the residents of the other parts of the country.

(a) attack, ambition

(b) raid, awareness

(c) bombardment, panic

(d) spell, satisfaction

(e) shower, dampness

Answer & Explanation
Ans.2. (c)

Exp.Bombardment means a continuous attack with bombs, shells, or other missiles.

 

Q3. ___________ to the popular belief that every astrologer nurtures blink faith in fate, our astrologer believes in ___________.

(a) Contrary, action

(b) According, thoughts

(c) Bowing, present

(d) Proving, forecasting

(e) Pointing, devotion

Answer & Explanation
Ans.3. (a)

Exp.Contrary means opposite in nature, direction, or meaning.

 

Q4. His ___________ has yielded him the ___________ fruit.

(a) fate, undesirable

(b) efforts, unwanted

(c) action, viable

(d) perseverance, desired

(e) emphasis,, expected

Answer & Explanation
Ans.4. (d)

Exp.Perseverance means persistence in doing something despite difficulty or delay in achieving success and desired means strongly wish for or want (something).

 

Q5. His ___________ contribution to the Tsunami relief fund was ___________ by his staff members.

(a) meager, admired

(b) spontaneous, nullified

(c) negligible, sanctioned

(d) noteworthy, improved

(e) generous, appreciated

 

Answer & Explanation
Ans. 5.(e)

Exp.Generous means in a way that shows a readiness to give more of something, especially money, than is necessary or expected.

 

Directions (6-10): The Following questions have a blank, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of word for each blank that best fits to the meaning of the sentence as a whole. 

Q6. The internet is a medium where users have nearly ………………. choices and ……………….. constraints about where to go; and what to do.

(a)  unbalanced, non-existent

(b)  embarrassing, no

(c)  unlimited, minimal

(d)  choking, shocking

(e)  maximum, minimum

Answer & Explanation
Ans. 6.(c)

Exp.Minimal means a minimum amount, quantity, or degree; negligible.

 

Q7. Physicians may soon have……………….. to help paralysed people move their limbs by bypassing the ……………… nerves that once controlled their muscles.

(a) instruments, detrimental

(b) ways, damaged

(c) reason, involuntary

(d) impediments, complex

(e)  methods, harmful

Answer & Explanation
Ans.7. (b)

Exp.Ways and damaged” is the correct choice.

 

Q8. As a steadfast …………………. of our right to liberty time, Mishra had few …………………….

(a) defender, equals.

(b) opponent, enemies

(c) follower, enemies

(d) advocate, defenders

(e) leader, unequals

Answer & Explanation
Ans.8. (a)

Exp.Defender means a person who defends someone or something.

 

Q9. The newspaper accused the politician of ……………. for making promises he knew he could not …………………….

(a) revulsion, condone

(b) liability, improve

(c) impunity, reprise

(d) hypocrisy, fulfill

(e) forgery, overcome

Answer & Explanation
Ans. 9.(d)

Exp. Hypocrisy means the practice of claiming to have higher standards or more noble beliefs than is the case.

 

Q10. The chief minister was …………………..in his commitment to ………………… the rise of crime and unemployment among his constituents.

(a) uncertain, staunch

(b) headstrong, stem

(c) faltering, identity

(d) firm, uphold

(e) sturdy, counter

Answer & Explanation
Ans. 10.(b)

Exp.Headstrong means energetically wilful and determined and stem means the main body or stalk of a plant or shrub, typically rising above ground but occasionally subterranean.

 

Read on APP in Real Time

Click to Subscribe Our Youtube Channel for Free Complete Banking & Insurance Course

Static GK Mock Test

Click here to Buy Static GK Online Test Series

Recommended PDF’s:

2020 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF 2020 Get PDF here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

Leave a Reply