English Quiz based on Para Jumbles for Banks and SSC exam

English Quiz  based on Para Jumbles for Banks and SSC Exam

Para Jumbles Quiz is an important component of English section in banking and other government examinations . Para Jumbles becomes very scoring if attempted in a right way. Our website provides better approach for Close test. We provide Para Jumbles for IBPS PO, SBI PO, RRB PO, SBI clerk, IBPS PO, SSC exam. Para Jumbles is designed from beginner to advance level. Para Jumbles involves all the types of Para Jumbles for prelims and mains level. Our Close test quiz will help many students in having a good grip on reading comprehension . Para Jumbles will increase their overall score. Close test is a must have tool to the marks.

Directions (1–5): Rearrange the following six sentences A, B, C, D and E in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.

 

  1. Some of the worst cancers aren’t detected by screening.
  2. The only way to be sure is to look at the results of randomized trials comparing cancer deaths in screened and unscreened people.
  3. So how can we be confident that getting a screening test regularly is a good idea?
  4. Even when screening “works” in such trials, the size of the benefit observed is surprisingly low. Generally, regular screening reduces fatalities from various cancers between 15 percent and 25 percent.
  5. They appear suddenly, between regular screenings, and are difficult to treat because they are so aggressive.

 

Q1. Which of the following should be the LAST (FIFTH) sentence after rearrangement ?

(a) B

(b) C

(c) D

(d) E

(e) A

Answer & Explanation
Ans.1.(c)

Exp. The proper sequence of sentences to make a meaningful paragraph will be AECBD

Q2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?

(a) B

(b) C

(c) D

(d) E

(e) A

Answer & Explanation
Ans.2.(b)

Exp. The proper sequence of sentences to make a meaningful paragraph will be AECBD

Q3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.3.(b)

Exp. The proper sequence of sentences to make a meaningful paragraph will be AECBD.

 

Q4. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?

(a) B

(b) C

(c) D

(d) E

(e) A

Answer & Explanation
Ans.4.(e)

Exp. The proper sequence of sentences to make a meaningful paragraph will be AECBD

Q5. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

(e) E

Answer & Explanation
Ans.5.(e)

Exp. The proper sequence of sentences to make a meaningful paragraph will be AECBD

Directions (6-10): Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

 

(A) Udhhav went to talk about liberation, but none of them was interested in listening to that.

(B) Some 5000 years ago, Krishna sent Uddhava, his close friend and a wise man, to the gopis and gopas, who were full of devotion.

(C) We don’t want to hear all this wisdom; but tell us what news you have of Krishna.

(D) Guru tattva is an element, a quality inside you.

(E) We are happy with longing and we are happy with love; so let us sing and dance.”

(F) They all said, “No, tell us some story about Krishna, tell us what is happening in Dwarka, where he is.

(G) It is not limited to body or form.

Q6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?

(a)A

(b)B

(c)C

(d)D

(e)E

Answer & Explanation
Ans.6. (d)

Exp. The correct sequence to form a meaningful paragraph is DGBAFCE

Q7. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?

(a)F

(b)G

(c)A

(d)B

(e)C

Answer & Explanation
Ans.7. (b)

Exp. The correct sequence to form a meaningful paragraph is DGBAFCE.

Q8. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?

(a)D

(b)E

(c)F

(d)G

(e)B

Answer & Explanation
Ans. 8.(e)

Exp. The correct sequence to form a meaningful paragraph is DGBAFCE.

Q9. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?

(a)E

(b)F

(c)A

(d)C

(e)G

Answer & Explanation
Ans.9. (c)

Exp. The correct sequence to form a meaningful paragraph is DGBAFCE.

Q10. Which of the following should, be the LAST (SEVENTH) sentence after rearrangement?

(a)B

(b)D

(c)C

(d)E

(e)F

Answer & Explanation
Ans.10. (d)

Exp. The correct sequence to form a meaningful paragraph is DGBAFCE.

English Grammar Rules

Read More The Hindu Editorial Vocab

 Preparation Kit PDF

Most important PDF’s for Bank, SSC, Railway and Other Government Exam : Download PDF Now

AATMA-NIRBHAR Series- Static GK/Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
The Banking Awareness 500 MCQs E-book| Bilingual (Hindi + English) Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series- Banking Awareness Practice Ebook PDF Get PDF here
Computer Awareness Capsule 2.O Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Quantitative Aptitude Topic-Wise PDF Get PDF here
AATMA-NIRBHAR Series Reasoning Topic-Wise PDF Get PDF Here
Memory Based Puzzle E-book | 2016-19 Exams Covered Get PDF here
Caselet Data Interpretation 200 Questions Get PDF here
Puzzle & Seating Arrangement E-Book for BANK PO MAINS (Vol-1) Get PDF here
ARITHMETIC DATA INTERPRETATION 2.O E-book Get PDF here

 

 

3

Leave a Reply